Proprietati :
Merele contin o fibra numita pectina - considerata ca fiind cele mai redutabile arme impotriva colesterolului. Pe langa pectina, marul contine si flavonoizi, in special cvercitina, capabila sa impiedice oxidarea colesterolului. Flavonoizii ajuta foarte mult femeile in lupta lor cu problemele suparatoare cauzate de o circulatie proasta (angiectazii, pete vasculare la nivelul gambelor si chiar varice, insuficienta venoasa).
Merele rosii, ca si tomatele, contin in coaja licopenul, o substanta care, in anumite cantitati, reduce riscul de inflamare a miocardului. Aceste cantitati se acumuleaza printr-un consum zilnic de minimum un mar rosu sau o rosie.
Trucuri :
Un mar mancat in fiecare dimineata, pe stomacul gol, este un depurativ excelent. Un mar mancat seara, inainte de-a ne culca, este un laxativ natural.
Marul albeste dintii, daca e consumat regulat.
Retete :
Marul crud se potriveste in salate cu telina, andivele, morcovii, sfecla, varza si anghinarea.
Intre branzeturi, face pereche buna cu cascavalul, rockfortul (branza Bucegi) si branza de capra.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu