24 iunie 2011

Tabel caloric


Pentru sanatate si silueta, tineti cont de numarul de calorii pe care il reprezinta mesele voastre zilnice. Pentru a slabi 1 – 2 kg pe luna, cel mai indicat mod de a obtine deficitul de calorii este prin combinarea exercitiilor fizice cu asigurarea unui aport mai mic decat necesarul zilnic cu pana la 500 de kcal/zi. Acest aport nu trebuie scazut, nicidecum, sub 1200 de kcal la femei si 1800 de kcal la barbati.

100 g substanta comestibila contin
Proteine
Lipide
Glucide
Calorii
Puncte
Fructe





Afine
0,0
6,6
15,1
61
4
Agrise
0,8
0,5
8,8
35
2
Alune
12,7
60,9
18
671
29
Arahide
30,6
46,1
18,2
560
28
Banane
1,3
0,4
24
94
9
Caise
0,9
0,2
12,9
51
4
Castane
3,4
1,9
45,6
213
20
Capsuni
0,8
0,6
8,1
37
2
Cirese
1,1
0,4
14,6
60
4
Coacaze
1,4
0,4
13,9
58
48
Coacaze de munte
0,7
0,1
12
15
3
Curmale uscate
2,2
0,6
75
284
30
Gutui
0,8
0
14,1
52
4
Lamai
0,9
0,6
8,7
32
2
Mandarine
0,8
0,3
10,9
44
2
Mere
0,3
0,4
15
58
3
Migdale
18,6
54,1
19,6
596
28
Mure
1,2
1,1
11,9
56
2
Nuci
15
64,4
15,6
654
30
Pepene verde
0,5
0,2
6,9
28
1
Pepene galben
0,8
0,1
13,5
54
3
Pere
0,5
0,4
15,5
61
4
Piersici
0,8
0,2
11,8
47
2
Portocale
0,9
0,2
11,3
45
2
Prune
0,7
0,2
12,9
50
4
Zmeura
1,1
0,6
14,4
66
4
Smochine uscate
3,1
0,2
73
270
30
Stafide
2,3
0,5
71,2
268
28
Struguri
0,8
0,4
16,7
68
5
Legume





Andive si cicoare
1,7
0,2
4,1
20
0
Anghinare
3
0,2
11,8
51
2
Ardei iute
1,2
0,2
5,3
24
0
Bureti
2,3
0,35
3,4
23
0
Cartofi
2
0,1
19,1
85
4
Castraveti
0,8
0,1
3
13
0
Conopida
2,4
0,2
4,9
25
0
Ceapa
1,4
0,2
9,0
40
0
Ciuperci
4
0,15
3,3
26
0
Fasole alba uscata
22
1,5
62,1
350
28
Fasole verde proaspata
2,4
0,2
7,6
35
1
Gulii
3,1
0,4
5,4
30
0
Linte uscata
25,7
1
59,2
339
28
Mazare proaspata
6,7
0,4
17
90
3
Mazare uscata
24,5
1
61,7
354
29
Manatarci
4,6
0,4
4,6
34
1
Morcovi
1,1
1
9,1
40
2
Papadie
2,7
0,3
8,8
44
2
Patrunjel
3,7
0,2
9
50
2
Praz
2,4
0,7
6
33
0
Ridichi
1,1
1
4,2
20
0
Rosii
1,0
0,3
4
23
0
Rubarba
0,5
0,1
3,8
16
0
Salata verde
1,3
0,3
2,8
15

Sfecla
1,6
0,1
9,6
43
2
Sparanghel
2,1
0,2
4,1
21
0
Telina
1,7
0,3
9
46
2
Varza de Bruxelles
4,7
0,5
8,7
47
3
Varza
1,6
0,1
5,7
25
0
Varza murata
1,1
0,2
3,4
20
0
Paine, faina, paste fainoase





Arpacas
9
1,4
76,5
346
33
Faina de grau
6,3
1,1
79,7
354
33
Faina de orez
7,4
0,5
80
354
33
Faina de porumb
9,2
3,9
73,7
355
33
Fulgi de ovaz
13
7,5
67,8
385
34
Gris
8,3
1,2
78
356
33
Grau complet
12,2
2,3
71,8
334
32
Grau decorticat
10,8
1,1
75,5
370
32
Germeni de grau
25,2
10
49,5
389
29
Orez fiert
2,2
0,1
22,5
100
8
Orez glasat
8,2
0,46
79,3
363
33
Paste fainoase
14,3
5
70,6
385
34
Paste fierte
2,5
0,2
14,2
69
8
Paste uscate
13
1,4
73,9
360
34
Pesmet
9,8
9,9
73,5
422
36
Paine alba
8,5
2
52
260
23
Paine graham
8,8
1,8
52,1
266
23
Paine neagra
9,5
3,5
48
262
23
Paine de secara
6,4
3,4
51,7
263
23
Zahar si dulciuri





Ciocolata amara
5,5
52,9
18
570
88
Ciocolata cu lapte
6
33,5
54
542
85
Dulceata
0,5
0,3
70,8
278
28
Glucoza
0
0
99,5
387
40
Miere
0,3
0
79,5
294
32
Zahar
0
0
99,5
387
40
Grasimi si ulei





Maioneza
1,5
78
3
720
29
Ulei de masline
0
100
0
900
86
Unt
0,6
81
0,4


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu